2009-08-30 24 瀏覽
一進舖就覺得好有特色, 牆上掛了好多畫, 洗手間外的洗手盆都係由中國瓷器做的。7人叫了以下菜式:蒜香豬扒: 又香又酥化, 唔油膩, 正!節瓜蝦米粉絲: 一般家常菜, 沒啥特別梅菜蒸肉餅: 肉餅夠實, 不會過多肥肉, 混入微甜的梅菜, 不會太鹹, 很美味的一道家常菜茄子斑腩: 有鑊氣, 夠味, 不過好油(本人問題, 通常要夠油先好味, 否則乾爭爭)無錫骨: 炆得夠淋, 一夾即散, 但又沒有炆到霉霉爛爛, 冇食到, 味道不能評論, 不過好快就清晒, 所以應該都幾好通菜鮮魷: 味道太淡, 不過鮮魷好爽口豆花: 應該係街外貨, 用發泡膠兜上, 黃糖一早落定之餘又出晒水, 超唔掂只是迫夾一點, 碟頭較細但價錢合理, 其他方面除甜品外都ok~
7人叫了以下菜式:

蒜香豬扒: 又香又酥化, 唔油膩, 正!

節瓜蝦米粉絲: 一般家常菜, 沒啥特別

通菜鮮魷: 味道太淡, 不過鮮魷好爽口

節瓜蝦米粉絲
蒜香豬扒