2023-03-20
最近去完黃金海岸影簕杜鵑花🌺,就係附近搵野食,發現沙灘旁邊開咗間海景餐廳😍就入去試吓~我哋叫咗個6 courses Set~前菜係薄切頂級生牛肉配柚子醋汁🍊牛肉好新鮮,加埋沙律菜和柚子醋汁🍊酸酸甜甜非常開胃清新🌱面頭仲有少少芝士🧀加添咗鹹香味~阿根廷紅蝦刺身🦐蝦肉非常爽彈,配埋青檸辣汁🌶️有啲似泰式生蝦咁惹味😋芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇🍄蘑菇好厚肉😍配上蟹肉、三色椒、薯蓉,口感好豐富😋面頭嘅芝士用火槍燒一燒,非常香口👍🏻匈牙利牛肉湯配蒜蓉包🥘牛肉湯肉味醇厚,加上雜菜熬煮出清甜味道,幾好味😋蒜蓉包一上菜已經好香😍攞上手仲係熱架❤️麵包外微脆內鬆軟,仲有好香蒜蓉香草味🌿好好食😋香草果仁焗紐西蘭羊鞍架🐑侍應推介我地叫7成熟,呢個熟度的確剛剛好,肉質好粉嫩👍🏻羊架肥瘦適中,羊味重但唔會覺得羶~面頭有啲香料加埋紅酒汁已經好夠味😋加少少薄荷醬比較香甜,如果配芥辣我就覺得太搶🤣配菜都有啲心思❤️清酒煮淮山,淮山爽口唔粉,帶有清甜味道👍🏻而酥皮紫薯,紫薯口感棉滑,唔會過甜~最後當然係食甜品啦~德國芝士蛋糕🧀口感軟滑,芝士味濃,內有少許提子乾,增加清甜味道~歌劇院朱古力蛋糕🍫既有朱古力味,亦有咖啡味☕️海棉蛋糕和mo
就入去試吓~
我哋叫咗個6 courses Set~
前菜係薄切頂級生牛肉配柚子醋汁🍊
阿根廷紅蝦刺身🦐
蝦肉非常爽彈,配埋青檸辣汁🌶️有啲似泰式生蝦咁惹味😋
芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇🍄
匈牙利牛肉湯配蒜蓉包🥘
香草果仁焗紐西蘭羊鞍架🐑
最後當然係食甜品啦~
歌劇院朱古力蛋糕🍫
既有朱古力味,亦有咖啡味☕️海棉蛋糕和mousse相間,加埋面頭朱古力醬,令蛋糕層次感豐富😍
食完真係好飽啊!環境舒適,而且職員服務態度好好,好留意食客嘅需要,值得一讚 👍🏻
*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*
#屯門美食 #屯門打卡 #屯門餐廳