2016-02-19 1297 瀏覽
每逢朋友仔生日我都會負責搵下有咩好味又未試過既birthday cake,呢次就試下係公司附近既法式麵包店,呢間鋪頭出名既其實係佢既牛角包,話說係由法國直送既麵團焗製既,由於要留肚食晚飯既關係要留返下次先試啦講返個cake,其實我不過係見佢website有件裝蛋糕估佢應該有whole cake所以膽粗粗試下,點知打去問原來都幾多choice woo,差不多大部份既件裝cake都有whole cake,由於個cake係after dinner既dessert通常我都唔會揀d大heavy既cake,so this time I choose raspberry strawberry mousse cake首先個cake個樣真係幾靚,我like佢d decoration係即刻整既not only the chocolate msg,你冇睇錯係即整所以要等10-15mins since I didn't preserve,我覺得佢都裝飾得幾有heart同埋service 真係好好,係等既期間店員姐姐同哥哥都會同你介紹下佢d product 比你試食下 講返個cake,上面係一層酸酸地既ra

講返個cake,上面係一層酸酸地既raspberry,下而就係strawberry mousse and 杏仁蛋糕,strawberry好清甜,薄薄既杏仁蛋糕有質感,甜甜地好似食緊糖果咁,不過我個人覺得應該可以再多返少少層次let say中間加多層strawberry jelly

overall呢個cake都幾好sweet得黎唔太漏,食飯再食都冇負擔,下次再有朋友生日或者會再試下佢其他cake,同埋佢d牛角包真係幾多唔同味道好吸引啊!下星期要早d起身去買返個做早餐,佢8點前有20% off 😍😍😍
2016-02-17
15 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
生日