2022-04-11
早有聽聞呢間隱世打卡小店,襯紀念日一於黎試下~店員推介我地試下佢地既特色cocktail,個名好靚,一杯叫rose係荔枝玫瑰味,一杯叫dream係青蘋果味~上枱時有個大泡泡,成個水晶球咁😳泡泡爆破一刻滿滿仙氣,未飲已經瘋狂打卡😂前菜揀左加拿大海膽多士,軟滑既海膽配香脆多士,兩者口感配搭幾新鮮。加拿大海膽鮮甜,上面仲有金箔點綴~主菜我地揀左威靈頓牛柳同蒜香蟹肉意粉~呢間既威靈頓牛柳真係幾好食,酥皮keep到鬆脆,而且一切落去唔會成舊散晒出黎,仲可以食到一層酥皮夾一層肝醬同內面牛柳既三重口感配搭~好味😋加上細緻用心既擺盤,相機食先係必須既😍蟹肉意粉睇唔出入面咁大堆蟹肉,勁足料,意粉軟硬度亦控制得好,碟邊一樣好有心機咁畫花,每次上菜都忙於打卡🙈最後用一件朱古力慕絲蛋糕做結尾,極濃既朱古力又唔會太甜,好岩我😋由前菜到點品每樣擺盤同味道都睇得出餐廳既用心,黎緊生日慶祝都想再黎試下其他款式🤤