其實呢間戚風蛋糕專門店la familie 既小蛋糕我諗大家都買過,因為好精緻而且CP值高~ 佢哋嘅戚風蛋糕鬆軟而且有回彈感,軟綿綿空氣感十足!今次行過IFC又忍唔到買左幾個返屋企食🤤🤤今次揀左白桃,法國玫瑰、青森蘋果吉士紅茶同榛果咖啡朱古力呢五款。法國玫瑰: 真係好濃玫瑰味而且賣相好靚~~~至於味道同土耳其啲turkish delight 玫瑰糖味一樣! 兩老話有啲過濃,我就覺得幾清香hahaha! 白桃:上面好多桃肉,一啖桃肉加北海道忌廉,好香一啲都唔膩,正呀~~開心果:呢個大人氣item, 梗係一定要試啦!入口真係好有開心果味,再加埋士多啤梨 好好味呀~~~青森蘋果吉士紅茶:其實我係衝住青森蘋果而揀佢,上面好多蘋果肉,同下面紅茶底好夾 兩者一甜一淡茶香 剛好互補返~~榛果咖啡朱古力:兩老就最鐘意呢個味,因為好濃咖啡味!再加埋榛果好鬼香!

• 開心果