2021-09-17
Twinkle Baker Decor (將軍澳)店舖除咗唔同類型、大細既生日蛋糕之外,仲有cupcake賣,蛋糕仲有配埋刀同蠟燭。依家Twinkle有個新系列係「夢幻蜜語」。總共有兩款蛋糕「美人魚之歌🧜🏻♀️」同「白日夢之湖🦢」。兩款蛋糕都好靚好夢幻,好啱攞嚟打卡。。白日夢之湖🦢 $498呢款蛋糕5吋大,有2層,上下層係唔同口味同口味既。蛋糕上層以椰子慕絲🥥為主,質地幼滑,慕絲仲夾雜住唔少煙韌嘅麻糬粒,間隔住兩層鬆軟既海綿蛋糕,口感豐富,棷香味濃,又唔會過甜。下層既口感更厚實同濃郁,有鮮香芋鮮忌廉,芋泥及香芋海綿蛋糕,芋泥係幼滑綿密,比起椰子慕絲會甜少少。但配埋海綿蛋糕一齊食唔會膩同甜。外層仲圍咗一圈白朱古力。成個蛋糕既味道都好啱我口味,唔會死甜多cream,口感豐富,味道仲好濃郁。個蛋糕可以5個人share食。📍 將軍澳唐德街9號POPCORN地下G42號舖
。
白日夢之湖🦢 $498