2021-09-17
今日係科學園開完會 梗係搵下呢到有咩食啦之前入黎科學園一定會出翻出邊食 因為只有快餐俾做野啲人醫肚 依家開左好多靚餐廳 梗係要試下!一入到黎已經覺得好舒服 枱與枱之間空間都夠大我地大概6點半入座 都有幾枱客 之後臨走時已坐滿了7,8成(疫情關係~)首先食飯會送乳鴿 應該係每兩位送一隻上枱熱辣辣 亦都好細心有手套同裝骨既容器俾我地乳鴿個皮烤到好脆身 連埋嫩滑既肉一齊食 正啊之後有兩款前菜 都係用蝦做主調第一個荔芝趣脆 即係芝士同蝦膠做餡料 再做成荔枝甘既樣 打卡真係一流 味道都唔錯 啖啖蝦肉 芝士適中 唔會太漏 另外叫左醉蝦 選料上乘 唔係雪藏貨 食得出蝦鮮味古老溶岩即係冰鎮咕嚕肉 亦係我地至愛 外皮冰鎮後變得非常脆口 加上岩岩炸起既豬肉件 真係非常好味蜑家水果粟第一次食 店家話係甜辣既交流上枱似係避風塘炒粟米 食落真係好驚喜雖然真係好辣 但當甜味透出黎既時候哇真係好特別啊 但食唔到辣就唔好挑戰山寨叉燒 呢個係牛肉黎既 呢個有少少咸 配翻青檸同飯食就perfect 天作之盒係一個南瓜蒸蛋 成個都食得食左甘多濃味野 食翻呢啲感覺好舒服蛋好嫩滑 南瓜好甜👍🏻最後甜品做總結😽
一入到黎已經覺得好舒服 枱與枱之間空間都夠大
首先食飯會送乳鴿 應該係每兩位送一隻