2019-07-20 2347 瀏覽
餐廳既樓底都幾高,不過環境略嫌狹窄,座位逼兼夾張檯細小,聽到隔離都多番話唔夠位擺食物想調去其他檯🙃但係店員態度亦並非全部友善,黑衫經理比較無禮語氣尤其差劣,怪不得隔離檯都話點解好似去左茶餐廳咁🤤▪️ 丸十壽司盛盒(6.5/10)💲298(二人前)一開始想叫呢個時店員只係拋下一句無曬,追問下原來話無曬大拖羅,唔係掛七點都未到就無,咁好多個盛盒都有大拖羅咪即係無咩係叫得🤷🏻‍♀️但係過左唔夠十分鐘見到隔離檯有呢碟,我地跟住加單又突然間有返🙄不過無論口感定味道黎講其實都唔多似係大拖羅,入口無魚油無入口即溶🧐另外有築地直送鮮魚,深海池魚中間有筋位,比較費力先咬得開🤪至於帆立貝係眾多之中最為出色,頗為鮮甜😍海膽尚算滑溜,而牡丹蝦都屬正常🦐店舖主打既係用精米,不過唔覺同平時有大分別,而且偏多醬油既關係,米飯比較鬆散同鹹身🍣整體黎講,價錢同質素唔成正比,同我期望中係有出入既▪️ 極上鮪魚丼(6/10)💲300望落個鮪魚蓉都已經好多筋,如果挑筋再剁得幼細更為綿滑會較好,至於味道亦較淡👉🏻👈🏻全部刺身都係切得比較薄身既,入口唔係好肥美,大鮪魚腩質素一般,缺乏豐富既魚油脂,中鮪魚腩同赤身就不過不失,個飯都係只會

▪️ 丸十壽司盛盒(6.5/10)💲298(二人前)

丸十壽司盛盒

▪️ 極上鮪魚丼(6/10)💲300

極上鮪魚丼

望落個鮪魚蓉都已經好多筋,如果挑筋再剁得幼細更為綿滑會較好,至於味道亦較淡👉🏻👈🏻全部刺身都係切得比較薄身既,入口唔係好肥美,大鮪魚腩質素一般,缺乏豐富既魚油脂,中鮪魚腩同赤身就不過不失,個飯都係只會食到濃郁既醬油味😳個人覺得吞拿魚都係去返定食Doraya性價比更高

▪️ 鍋燒烏冬(7/10)💲88

鍋燒烏冬

同行朋友腸胃炎食唔到生冷野,所以我地叫左全間店嗰一千零一個既烏冬🙈入面有一隻天婦羅蝦,不過就浸到個皮淋左同埋少少皮肉分離,勝在有隻流心蛋,烏冬夠彈牙,個湯底亦都幾好味,有朋友最後包底飲曬成碗湯😂

▪️ 雞之盛宴(7/10)💲98

雞之盛宴

呢碟就大概係微暖,無話燒到好熱辣辣咁上檯,如果熱返啲會更好🤔釀免治雞肉係比較軟腍,當中會有少許軟骨😛雞胸軟骨係大片有咬口,大蔥雞肉既肉質都嫩滑,雞翼比左朋友食,雞皮帶點脆,整體調味得宜都唔會話太鹹

🔎 整體評分(6.5/10)