2017-04-26 5156 瀏覽
好朋友上星期話荃灣新開左一間粥底火鍋質素唔錯,我第二日就即刻去試吓!原來我去嘅時候仲係事業階段, 連餐廳名嘅紅紙都未揭開。呢度嘅筷子都好衛生,用竹頭套上就可以。海鮮肉類小菜熟悉樣樣都齊全。餐前小食佢送咗個烘秋葵,好脆而且好香秋葵嘅味道。我哋叫咗個可樂百香果沙冰,好特別,酸酸甜甜!用嚟配打邊爐唔錯!除咗粥底之外,我哋揀咗個泡菜海蝦鍋!配料非常之豐富!正如圖入邊一樣,配料塞滿整個鍋,有大量蝦同埋菇蔬菜!職員仲好細心咁話我知可以揀大中小辣。打邊爐配魚皮係非常之夾!餘地係啲叫即炸非常之香脆!上面仲有點點嘅蒜香!響鈴體積非常之大!同樣都係十分之香脆!牛柳粒非常之重牛味,脂肪分布均勻。彈牙!另外我哋叫咗個水餃,其實一碟入邊有六粒, 但我哋食咗兩粒先記得影相, 粒粒都好飽滿!好鮮味!鮮貝好鮮甜!多肉!打邊爐淥兩淥已經熟!爽口彈牙!講到創新又點少得啲個Wasabi墨魚丸?鮮打墨魚滑一邊載有少量Wasabi,味覺十分之刺激!呢度嘅粟米亦都好鮮甜飽滿,粒粒肉都勁多汁!總括嚟講朋友真係冇介紹錯!除咗粥底之外我嗰個湯底都非常之好!希望佢唔係新開先有咁好嘅服務同水準, 可以一路keep落去!
呢度嘅筷子都好衛生,用竹頭套上就可以。
海鮮肉類小菜熟悉樣樣都齊全。
餐前小食佢送咗個烘秋葵,好脆而且好香秋葵嘅味道。
牛柳粒非常之重牛味,脂肪分布均勻。彈牙!
鮮貝好鮮甜!多肉!打邊爐淥兩淥已經熟!爽口彈牙!
呢度嘅粟米亦都好鮮甜飽滿,粒粒肉都勁多汁!