2021-06-13
點樣食麻麻地推介✨⭐️西式居酒屋⭐️⭐️中環fusion菜⭐️話說有日係中環飲酒前又想食少少野,男朋友提議左依間,佢入去前同我做足心理準備,話d野食好普通,唔好發脾氣🤣 我話冇所謂喇,求其嗌d試下佢咩料🤭Fukuro地址:中環伊利近街1-5號永利大廈地舖🍖Crispy Caramel Butter Corn $88 (8/10)我諗每個人都係為左依碟野黎食依間餐廳😂,粟米外層比焦糖牛油滿滿咁包圍住,一咬落去就feel到佢嘅香脆,咬幾咬仲有粟米嘅甜,簡直係甜嘅combo😂,不過食多幾啖覺得有d膩🤣,整體份量偏少,依度一條粟米都冇,但我會話佢嘅味道都對得住佢嘅價錢嘅~不過大家想食差唔多嘅味道可以用同樣價錢係越發食佢嘅牛油雞翼,份量多d又好食d🙆🏻♀️🍖Spinach Ohitashi $78 (6.5/10)本人唔係菠菜愛好者~ 對我黎講,依碟野就係白灼菠菜再加d芝麻醬,依個份量迷你到唔識講,我諗口大嘅朋友可以一啖食曬成碟🤣🍖Sushi Taco $128 (4/10) 💩中伏就黎大伏💩佢menu上面可以選擇嘅菜式少之又少,實在冇咩野食吸引到我嗌嘅情況下我問左waiter哥哥有咩推介😂,打佢嘅肺,
⭐️西式居酒屋⭐️
⭐️中環fusion菜⭐️
Fukuro
地址:中環伊利近街1-5號永利大廈地舖
佢menu上面可以選擇嘅菜式少之又少,實在冇咩野食吸引到我嗌嘅情況下我問左waiter哥哥有咩推介😂,打佢嘅肺,佢最後推介左sushi taco比我,話好多人嗌喎😂
一上到碟我都覺得幾靚仔,賣相ok喎,但想食個時就發現左個問題,我應該要點食依舊野😂😂😂,層皮脆到癲,一咬d料一定彈到周圍都係,咁唯有慢慢小心翼翼食囉💩,一隊到埋口冇啦啦有股濃烈嘅臭腥味湧入我嘅鼻👃🏻,我一咬心諗:OMG,我成世都冇食過咁腥嘅魚生😂😂真係估你唔到啊~ fusion菜都唔好玩咁腥啊大佬😖,雖然你target customer係鬼佬姐,d魚生都唔好咁劣啊😂,你依個價錢我可以係其他地方食到個好食丼飯喇😖
最後我淨係咬左兩啖,其他比曬男朋友食🤣 我仲係咁催佢快d食完快d走喇
回頭指數: 🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
話說我幫襯嘅時段係星期六7點黃金食飯時段,間餐廳都淨係坐左3枱客度,我留意到大家都好快食完好快走🤣🤣🤣🤣,其實佢環境ok,坐得都幾舒服嘅,想臨時搵到有位嘅餐廳都可以入去,不過真係冇咩菜式選擇🤣,同埋dating黎依度互相睇大家食粟米都有d尷尬咁囉😝