2018-06-26 47 瀏覽
朋友約出來飲兩杯,燥燥地去呢間粗口吧都幾好,飲住粗口啤食串燒,順便發洩吓。啤酒飲左呢D 味道方面,Gau是甜橘微辣,朋友話都幾濃,香果味,都真係飲得出是微微的辣。Diu是香檸薄荷,淡身D易入口,唔錯。而 Hai 就是西柚回甘,都易入口但回甘果吓其實係苦苦地的,配串燒好夾。串燒食左呢D川式脆燒雞軟骨 - 燒得好香,雞軟骨夠脆口唔會硬實,有雞油香,讚!麻辣爽彈火雞腎 - 辣又爽口,必食。黃金醬燒虎蝦及辣味剁椒燒虎蝦 - 燒蝦就一般,唔夠香。黃金醬燒原來是沙律醬燒,個人不太喜歡。冬蔭功汁燒扇貝 - 一上枱已經聞到好香冬蔭功味,流口水了。feel 到隔離枱都望左一眼,可惜食落扇貝有點 overcook, 老左少少。黃金蒜蓉燒日本廣島蠔 - 超多蒜蓉,味濃香口,蠔夠 juicy 。黑胡椒香燒雞翼 - 黑椒香而不辣,皮脆肉嫩。蒜蓉燒原條茄子 - 呢個必食,調味一流,火喉亦掌握得好好,緊緊熟。香草紐西蘭燒羊架 - 香草燒完後有中藥涼茶味,怪怪地。但是食落是 ok 的,羊架夠肥美。燒菠蘿 - 燒菠蘿一般永冇失手,呢間都唔例外,作為 ending 好正。我鐘意佢逐碟上,所以每款都熱辣辣,大家搶住食的感覺

啤酒飲左呢D
Diu是香檸薄荷,淡身D易入口,唔錯。

串燒食左呢D

麻辣爽彈火雞腎 - 辣又爽口,必食。

黑胡椒香燒雞翼 - 黑椒香而不辣,皮脆肉嫩。

我鐘意佢逐碟上,所以每款都熱辣辣,大家搶住食的感覺令人即刻變得好開胃。而且每碟都有沙律菜伴碟,健康D 。

定價有D進取,但食落會明白是物有所值的,ok 啦!