呢間餐廳我收藏咗好耐,睇YouTuber嘅介紹,同埋身邊朋友嘅介紹都令我非常之想去,而且其實我成日都會經過呢一度,但次次都冇勇氣入去,今次終於去咗試啦,好開心! 今次叫咗一份粉雪冰!我覺得餐廳非常之舒服好開揚,而且望到嘅風景幾靚,枱唔算多,我當日去到有幾對情侶同埋一啲閨蜜團去食,我得自己一個有少少尷尬!不過唔錯啦,畢竟啲甜品好吸引!🍧焦糖海鹽粉雪冰 $50呢一個粉雪冰果然名不虛傳,佢有非常多層次,食落每一層口感都係唔同嘅,我最鍾意佢面頭好似蜂巢一樣嘅甜甜地嘅嘢,確實,我都唔知道佢係乜嘢,不過真係好好食呀!又甜又脆,配上冰,一啖食落去真係完美!另外,有少少好似cream咁樣嘅嘢,食落去冇乜味,但係質感好好!非常之綿滑,我覺得爆谷都係一大重點,真係粒粒都充滿着焦糖嘅味道,完全唔係坊間嘅咁。而佢嘅冰非常之綿,佢刨到非常之細、密,所以入口即溶,透心涼!最底呢就會有少少好似布甸咁樣嘅質感,我自己唔太鍾意食布甸,但我覺得有少少其他質感嘅配搭,令成件事新奇晒!👍🏻

焦糖海鹽粉雪冰
🍧焦糖海鹽粉雪冰 $50