餐廳: 南記粉麵 (福苑)
資訊:

2022-09-25 795 瀏覽
食開米線都係食譚仔,今日經過見到南記,就入去TRY TRY,南記既選擇就冇譚仔咁多,小食既種類都比較少。但係米線既咬口反而好D,係彈口既唔會淋PAT PAT,而今次食左魚肉春卷,D魚肉都幾好夠味唔會腥,但係個湯又不及譚仔了,得個紅字同埋辣既感覺,冇麻既感覺。而我就叫多碟菜,都係一般麵店既級數啦,豉油撈生菜。飲品就試左個豆漿,但係豆漿就明顯似係開粉沖果隻啦。食物方面整體黎講就OK,可以接受啦。但係我最想佢改善既係唔好學人地買飛自取餐既個模式啦。送餐到來會好D,一個人食又要霸位又要買餐拎餐都好難搞。
2022-09-23
10 分鐘 (堂食)