2022-10-28 23 瀏覽
今次嚟嚟到紅磡是一間最近好出名嘅米線譜,貴緣米線。今次同朋友嚟,一人買咗一個三餸米線,就係想試多啲款式試吓唔同嘅配菜。牛丸腩肉雞絲麻辣米線我嗌咗少少辣,湯底係香口嘅,米線啱啱好唔會太淋,仲保持彈性。雞絲嘅份量好多,浸咗落啲湯度,可以吸晒啲汁。腩肉娃娃菜豬大腸酸辣米線酸辣米線係加咗啲酸菜嘅,酸味有開胃嘅功能,忍唔住又食多兩啖。豬大腸肥瘦適中,爽口得來有大有少少脂肪。娃娃菜嘅份量都好大份,係我朋友鍾意食所以先嗌既。另外,我哋都嗌咗啲小食麻辣豬肚,同出邊某某米線譜最大分別就係,呢度嘅豬肚係大塊好多唔係豬肚絲,調味方面都相當入味。另外仲嗌咗蒜香雞翼,就好似蒜泥白肉嘅雞翼版咁,蒜頭嘅味道入入晒雞翼度,雞翼又處理得好好,仲好彈牙。

今次嚟嚟到紅磡是一間最近好出名嘅米線譜,貴緣米線。

牛丸腩肉雞絲麻辣米線

腩肉娃娃菜豬大腸酸辣米線

另外,我哋都嗌咗啲小食