朋友話最近嚟過食自助餐,話呢度品種好多,而且食物都好美味。於是乎,星期六就同咗屋企人嚟試下。一嚟就梗係食啲冷盤先啦😁呢度海鮮有成五款可以揀,有龍蝦又有有長腳蟹,仲有翡翠螺,未食其他已經回晒本。蟹腳同龍蝦食落好有海鮮鮮味,應該係廚師喺解凍果陣冇過分沖水先做到,好細心。其餘仲有幾款精緻嘅冷盤小食,如龍蝦沙律等,認真多品種選擇,讚👍再嚟係必食刺身,見到都有成六款俾客揀。我影完相再返去攞嘅時候,已經係排晒長龍。好在啲廚師不停咁Refill,所以我可以食到最愛嘅吞拿魚同甜蝦 😁 刺生感覺好新鮮,亦冇好似一啲Buffet餐廳咁攪到水水嘅,又一回本位。都仲要留肚食熱盤嘅,除咗燒牛肉之外,呢度仲有呢隻烤火腿。啲菠蘿估計係用嚟鬆肉嘅,火腿食落好嫩好滑,正。而另外燒牛肉亦都一啲唔差,令對牛極有要求嘅我都要食多兩件 😋其他熱盤仲有羊架,猪仔肉同燒三文魚等。火候同調味都好有水準。之後另一邊有廚師即煮意粉同多款中式點心,令我唔係好食生冷嘢嘅母親大人都有好多選擇。唔少得呢條清蒸海上鮮,我本身冇食但母親大人就一碟接一碟。佢同我講話酒樓食嘅都未必次次蒸到咁嘅水準 😂跟著嚟係攪到今餐晚餐超晒標嘅原兇,多款精美嘅迪士尼甜

一嚟就梗係食啲冷盤先啦😁

跟著嚟係攪到今餐晚餐超晒標嘅原兇,多款精美嘅迪士尼甜品。全部都係又睇得又好味,仲滿足埋相機食先嘅我,等我可以喺ig呃Like 😎

除咗一灌迪士尼自助餐可以同迪士尼嘅Character影相之外,仲俾我見到原來呢度有教小朋整一啲特色曲奇嘅親子活動。不過由於我哋成枱都冇小朋友嘅關係,就參與唔到喇。
見到啲小朋友真係玩得勁開心,攪到我都想變返細細粒玩埋一份

2018-02-10
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
團年飯