2022-07-06
- 屋子真係開咗好多間,仲要每間嘅menu都唔同🤣 呢間就主打烏龍麵、小鬆餅同埋唔同類型嘅飲品;其實烏龍麵即係烏冬,只不過係中國同埋日本嘅唔同叫法😹 屋子嘅烏龍麵幾滑順彈牙,但係自己始終最鍾意佢哋嘅小鬆餅系列,下次再同大家分享🥰🥒季節蔬菜冷烏龍麵 💰66 幾清新同埋菜嘅種類都幾多,有蕃茄、粟米、紫菜、青瓜絲同埋沙律菜🤰🏻撈埋胡麻醬其實夾嘅,不過本身淨係睇個名真係唔知佢係撈胡麻醬 (諗住係黑醋) 同埋都幾多醬 (食完仲有),所以怕肥嘅我就麻麻地,視乎大家口味,或者大家可以叫佢少醬/醬另上😌·🌶胡麻辛辣冷烏龍麵 💰83 (lunch set 包飲品) 呢款如果單點都係$66,配料同上面比較就係蕃茄換做泡菜同埋多半隻蛋🥚朋友表示呢款酸酸地幾開胃,不過配料就比想像中少同埋驚喜不大,所以60幾蚊就貴咗啲🤥·🍍鳳梨水果茶(凍) (單點💰39) 嚟到嗰陣幾香,飲落鳳梨味好出,lunch set連埋咁叫都抵幾多😽·另外呢間環境幾好,有幾層之餘坐落舒服,無論係嚟溫書/做嘢/同朋友傾吓偈都ok~(P.S. 歡迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食! Thank you🙆🏻♀️
(上) 季節蔬菜冷烏龍麵,(下) 胡麻辛辣冷烏龍麵
(前)胡麻辛辣冷烏龍麵,(後) 季節蔬菜冷烏龍麵
🌶胡麻辛辣冷烏龍麵 💰83 (lunch set 包飲品) [3.5/5]
🍍鳳梨水果茶(凍) (單點💰39) [4.5/5]
(P.S. 歡迎follow埋我IG @foodstepsinhk 每日更新美食! Thank you🙆🏻♀️)