2021-07-30
早前喺網上見到佢個餐牌,又抵死啲嘢食都好吸引,於是我哋就黎試吓。因為本身都已經想食軟殼蟹牛油果忌廉燴飯,而佢要配dinner set。$148仲有沙律或餐湯,同埋嘢飲。成隻蟹上真係打卡一流,但係嘢食最緊要都係味道,軟殼蟹炸得酥脆唔會油膩,炸漿亦都冇太厚。至於意大利飯方面,飯入面有唔同嘅海鮮,味道都好creamy,都好足料。由於我哋嗌周打蜆湯配農夫包,所以我哋揀咗沙律。農夫包入面有滿滿嘅蜆同紅蘿蔔粒,可以撕開個農夫包點湯嚟食,都真係好飽肚,但越食越滯,周打蜆湯嘅味道係一般西餐廳水準普普通通,如果四五位朋友嚟食都推介。但如果情侶來撐枱腳就可以選擇其他啦。最後我哋仲叫咗法式田螺釀酥皮盒$88。每飯都係即叫即焗,入口熱辣辣,酥皮香口,入面有薯蓉同田螺,味道好夾。中間仲有少少沙律,可以中和下油膩嘅感覺。我就推薦呢一個。整體我都推介大家嚟試一試,見到其他客人都有嗌肉食,個樣都幾吸引。下次嚟都會試吓。不過要注意嘅係,餐廳爆滿之後因為樓底比較低,所以都會比較嘈吵。