2020-06-24 93 瀏覽
今日想食簡單小小,所以決定喺將軍澳廣場睇吓有冇嘢可以食。好難得見到呢一間唔使排隊,於是決定入去試一試。一入到去感覺成間舖頭都好光猛,店員仲安排咗窗邊嘅位置俾我哋,等我哋一路食拉麵一路望住將軍澳嘅景色,感覺都幾舒服😌呢度嘅拉麵款式除咗一般嘅日式拉麵之外,仲有唔同嘅創新拉麵🍜鍾意試新野嘅人都可以試一試😏😏1. 鹽燒鯖魚拉麵平時只會見到鹽燒鯖魚飯,估唔到竟然可以自創左拉麵款式💞拉麵湯底第一啖口感好清新,食落第二啖好重胡椒味,份量都好足夠,不過麵質偏硬。2. 大門叉燒沾麵見面一上枱就聞到好香魚介豬骨嘅味道😍沾麵汁鹹度適中,叉燒肉質唔錯🤪🤪,店入面仲貼左好詳細的教學😘3. 煎餃子餃子皮唔厚,食落軟身😍,都有好多肉係入面😗不過冇餃子汁,要自己點豉油🙊

1. 鹽燒鯖魚拉麵

2. 大門叉燒沾麵