2018-02-24 115 瀏覽
前幾日放假,同朋友去咗深水埗嘅嘉頓山行下,影下香港夜景。不過,影靚相之前點都要醫咗個肚先嘅。因為冇咩特別想食,就求其入咗呢間西式餐廳。餐廳入面有一個大黑板,寫咗餐單,仲畫咗唔少配圖,都幾有feel嫁;再入少少就係一個迷你吧枱。明太子鮮蝦扁意粉意粉用咗明太子做伴碟,鮮橙色嘅明太子望落都幾搶眼嫁。除咗一粒粒嘅鮮蝦,仲有唔少蔬菜做配菜,蘑菇粒、三色椒粒同洋蔥粒,感覺比較清新;意粉偏軟身,吸哂明太子醬汁。雖然晚餐套餐包埋餐湯同餐飲,但餐湯嘅南瓜忌廉濃湯大大碗,唔洗餐飲都夠。另外,餐廳提供嘅餐包同普通餐廳唔同,唔係牛油麵包,而係鬆脆嘅牛角包,牛角包熱騰騰,又唔會好油膩,啱啱好!而朋友食嘅鹽燒香辣大蝦菠菜意大利粉都好似唔錯,相比起辣味,鹽燒味就比較突出,啱晒唔係好食得辣嘅我。菠菜汁均勻分布,粒粒米都沾上了,夠晒味。
前幾日放假,同朋友去咗深水埗嘅嘉頓山行下,影下香港夜景。

明太子鮮蝦扁意粉