2018-06-09 136 瀏覽
其實九龍灣我中午放飯既時候食過2間既越南牛肉麵。貴夾飽到嘔不過就無特別,😅 一間係megabox, 門面裝潢都好靚, 價錢都有少少貴, set lunch由$58-$9x不等, 一間係其士商業大廈對面, 細細間, 日日放飯時間都九百幾人等位, 價錢公道$5x-$6x。不過同我係屋企煮既肥牛加河粉差不多味道, 又唔係唔好味既(梗係啦, 我自己煮喎, 打死都話唔錯啦xddd)今晚要去睇戲, 所以快食個晚餐先。一入去"錦麗"裝潢設計好簡潔同埋間隔好闊, 唔會太迫。我點左綜合粉(生熟牛肉牛丸)牛油雞翼4隻!綜合粉一到店員就提醒先飲啖湯,非常濃郁湯底,又唔會油膩,好味。河粉滑而厚身。生熟牛肉有驚喜好新鮮。反而牛油雞翼就太過油,炸粉好厚不過好熱辣辣雞肉都幾滑身最後一提係店內好細心教埋越南風味食法,唔知又岩唔岩你呢😎😎

最後一提係店內好細心教埋越南風味食法,唔知又岩唔岩你呢😎😎
2018-06-06