2023-03-11 953 瀏覽
simplylife 簡單生活, 在香港是談何容易, 人多地方小, 想靜靜地食餐飯都是 不容易的 。所以 ,只能降低要求 ,當要求低了, 所有的東西都變好了, 質素也變高了。 在這裏用餐的確可以簡單, 而且價錢不貴 。晚餐我只是選了一個肉碎手工闊條麵,加一杯百香冰茶, 再加一個沙律, 簡簡單單, 可以食出滋味,食出健康 ,而且價錢相宜。最特別的地方就是這裏的麵包非常出色, 有法包, 有酸種包, 搽啲牛油 ,香脆的麵包, 既能飽腹,又是非常健康的食物。 而且 如果唔夠可以添,友善人性的餐廳做法。 肉碎闊條手工麵, 份量不大, 但質素高, 手工闊麵又香又韌,十足面香, 再加一個沙律 ,用咗醋同黑椒調味, 有兩塊青瓜 ,一舊橙 ,再加沙律菜,酸酸甜甜 ,清新開胃 。就是這樣, 簡簡單單的一個晚餐, 百五蚊, 可以食得好滿足, 好舒服 ,好健康 ,這就是simplylife 簡單生活的模式。