2018-11-27
同朋友睇完戲,都已經十點啦,咁喺商場睇吓仲有邊間食肆仲未last order,發現simply life仲可以叫晚餐,就入咗去食啦!雖然話係食晚餐但都10點啦,所以決定唔好食得太過heavy,所以同朋友決定一個人叫沙律一個人就叫羊膝,咁即好似冇咁罪惡感!一開始侍應就會比盤包同牛油仲有餐湯我哋,呢度出嘅麵包一向都係幾好味嘅,而碗湯就係我最唔鍾意嘅洋蔥湯,但係味道都OK嘅!之後餐飲都嚟埋啦,侍應上菜都超級快手,朋友就要左杯西柚茶,而我因為夜晚黑唔飲得茶所以要左杯汽水!咁啲包同湯都食完飲完之後,侍應就將啲主菜上枱啦,首先嚟嘅係蟹肉沙律,呢個蟹肉沙律我每次食都覺得佢真係超級好味,蟹肉份量好足,而沙律醬係用芝麻醬嘅,味道配合得十分好,上面仲有一啲乾蔥,撈埋一齊食味到係有層次感嘅,而且份量都好多!之後到個羊膝配薯蓉,羊肉煮得恰到好處,好容易切得開,而且冇乜嘢羊肉嘅膻味,分量亦都好大份,不過我唯一唔鍾意嘅係,薯蓉上面有一舊蒜頭,蒜頭味道太濃太過搶味!