2008-06-09 79 瀏覽
某日下午落開city super買野,又心旭旭走過離city super海鮮檔睇下有咩心水刺身食﹙OR冇呢到個資料,寫住呢到先﹚每次離都感覺有少少好似身處築地咁既感覺。d野有新鮮既,亦有d唔系太靚既。每次系到揀都系對自己眼光既考驗。本來見到有最愛既 しまあじ ﹙深海池魚﹚又好想食。但望落同上次相比差好遠唔吸引,又唔夠光澤,好似放左好耐咁。最終睇中左築地直送既ハマチ﹙油甘魚﹚刺身,一睇已知夠鮮又靚揀左盒有五塊厚切既買左走過格離cooked deli食。一食落口,魚味好香濃肥美。加上真系好夠厚切,更能享受到「ハマチ」果種豐富咬口既肉質。$50離講覺得真系超值。記得之前去板前一客四件都已經$55。而且仲要切到細細舊又唔新鮮,絕對冇咁既質素冇咁既咬口。食完成個口都系濃郁既魚鮮味,好正
﹙OR冇呢到個資料,寫住呢到先﹚

食完成個口都系濃郁既魚鮮味,好正

油甘魚刺身
油甘魚刺身