2017-10-29 310 瀏覽
以前想黎食喜來稀肉真係要大排長龍,可能而家開嘅烤肉店已經成行成市,所以黎食喜來稀肉嘅人已經冇以前咁多,但係如果要食烤肉我一定會仍然係諗起佢。而家平日七點幾嚟到已經可以直接上去,唔使等位。幾岩我呢d唔鐘意等位既人,哈哈真雪花牛肉牛肉嘅脂肪分布好平均,紋理亦都好分明,而且顏色好鮮紅,好新鮮。薄薄一片,輕輕燒一燒已經食得,你可以點醬汁食,或者包山菜都好惹味。烤調味牛排骨呢個係我第一次點嘅牛肉,比我想像中好食好多。因為佢本身已經用調味料醃制過,所以唔使點醬食都好好味。亦都因為佢味道比較重,所以我更加鍾意用生菜包住食,感覺會冇咁膩。護心肉每次必點燒肉之一,因為佢本身嘅口感就比較嫩滑,所以食落口好好味。不過因為佢係豬肉,所以少嘅時間要比另外兩款牛肉更加耐,不過咁好食,燒多一陣等耐啲都係值得嘅。而且就算燒耐左都唔會好韌。

真雪花牛肉

烤調味牛排骨