2020-08-22 438 瀏覽
因為開響屋企樓下,行出行入見到窗口放左份蘋果,電視播viutv,咁點都要幫襯一次試下先。今日星期六,唔舒服訓到兩點幾至起身,攪得黎都下午茶時間。下午茶餐牌無upload,價錢3x-40包台式飲品,份量夠飽,唔會好似平時的下午茶食完好似無食過野咁,好抵食,重點係黃同埋堅係好食喎。上海菜飯依家已好少見有得食,呢度竟然有,一定要試下啦。下午茶炸豬扒菜飯$40,有一片炸豬扒同一大碗菜飯,個豬扒係生炸,即叫即炸好好味,個菜飯都好濕潤唔會乾,如果個飯再減少啲啲鹽會更好,其實食落唔覺過咸架,只係食食下會覺口渴,飲下野就ok,食完返去都無覺得口渴既。今日唔舒服就唔記得影相,唯一係冷氣既風有點太強勁,老闆係後生仔,話係上手淨落,原本果個無反應,買左萬能remote但都係無反應,暫時上手有的瀉風板頂住先但唔夠set 晒落全部冷氣度。

2020-08-22