2015-07-02
我再次來享受這間令我期待的食店,上次是和朋友來,這次獨自一人知道這裡經常要排隊等位,所以都怕多人,今天下午兩點到了,好好運不用等侍應安排了吧台位置坐,不過只是近窗口的位置而且也背著廚房,有點可惜就坐之前侍應已向我說明用餐時間是90分鐘就坐後看看餐牌,這次來的目的是想喝冰滴咖啡$60同吃焦糖海鹽窩夫$58冰滴咖啡製作時間比較長,每三秒一滴,所以冇可能係即刻整到的預左係尋晚整或者早上預先整左雪定先侍應送上飲品時有向我提意先喝三分一的淨咖啡之後再落奶同糖,不過我就係想試冰滴0既原味,所以我奶同糖都冇加到,杯入面0既冰有一粒係咖啡豆形0既咖啡冰,就算溶化左都唔怕令味道稀釋左,真貼心冰滴咖啡純厚度好高,飲一啖在口中持久性長,而且齊啡對有促進消化,新陳代謝,提醒,利尿都有好大功效,但冰滴咖啡0既咖啡因比較高,受唔住0既朋友仔就唔好試啦,響咁熱0既天氣,雖然有冷氣,但冰溶化之後,冰滴咖啡變暖左,味道就會難以入口,所以要凍飲先最佳上次食過窩夫,知道佢份量好足,所以我當午餐咁食,唔係一定食唔哂,今次點左焦糖海鹽味,雪糕係雲喱拿味,白色兜裝住係焦糖,而放了一粒果仁0既忌廉配合之後就唔會太甜,窩夫點著焦糖同
就坐之前侍應已向我說明用餐時間是90分鐘
預左係尋晚整或者早上預先整左雪定先
冰滴咖啡
焦糖海鹽窩夫
用餐到一個鐘時,侍應放上點菜單,應該係示意客人的用餐時間,我都為免難做也先埋單再慢慢食
埋單計埋服務費$130又係好開心地食完一餐,下次我又會再來大滿足一番