同食友仔Martin講開秋刀魚宴,好可惜miss左第一二場(好彩仲有第三場~~),我見佢有寫食評分享咁正既秋刀宴,我見到咁得意,雖然我無寫開文,但都湊下熱鬧,整個戶口分享下我係薄餅店既飯局先!我都係第一次參加呢類飯局,搞手好好人,已通知晒我地吃乜,最岩我呢種有選擇恐懼症既麻煩食客嘻嘻~原來今晚係包場架,好特別,一班都是為食的朋友,相機比人仲要多,好熱鬧呢!呢度既環境好cozy有十足小店味道,樓底都好高喎,唔知店員點去打抹天花頂呢@@?不過坐得都好舒服呀,尤其搞手特別安排6既排位,可以傾到計識到新朋友,又可以試多D餸添!講到食我最積極,頭盆我要左辣辣地既炒魷魚仔,店員好細心咁話有少少辣既,如果怕辣可以吃流心蛋,依家出面吃飯招呼既都係賓賓多,好難見到咁好既服務啦,我唔怕辣當然要炒魷魚啦,魷魚店員話是廚師當日早上係街市買到既新鮮貨,難怪咁鮮咁嫩啦,好味好味。薄餅都有三款,最鍾意梗係海鮮啦,岩女仔吃麻,另外搞手話今晚有個off menu既廚師薄餅,嘩原來係意大利辣肉再配上用鮮番茄煮既天然汁醬喎,無化學既調味,難怪吃完唔口乾啦。D餸好似吃極都吃唔晒既......之後既自製雲吞夠軟熟有咬口,仲有燒

D餸好似吃極都吃唔晒既......之後既自製雲吞夠軟熟有咬口,仲有燒春雞添,真係好豐富。
到最後既金色意大利飯,店員和搞手都極力推介,原來是用左一種特別既香草去減低海膽腥味,難怪意大利飯煙韌之餘,仲咁鮮味!
到左最後仲有三款甜品,估唔到廚房製細細,竟然連甜品都咁靚靚~我既最愛tiramisu仲有清新既蜜瓜雪糕都係自製架,好味又有誠意,yummy~~~

滿足呀美味又識到朋友仔,我地已經約埋下次再去秋刀魚lu~~