2014-07-19
第一次黎食greyhound cafe,排左隊半小時左右就可以入座。叫左兩杯野飲,味道唔錯,諗住食物都ok啦。先黎既buffalo burger入面既肉完全冇味,似麥當勞既肉加厚少少,好乾,但呢個水準都要收費$128咖!Greyhound famous fried chicken wings不過不失,炸雞翼既味道,係所有食物中最好既。Spaghetti cha cha cha係最差,我叫左小辣,呢碟意粉咸到不得了,意粉好硬。帶子同蝦味道係正常既,但意粉啲汁搞到個意粉好咸。食左一半真係食唔落去,問下侍應呢個菜既味道係咪真係咁咸,可唔可以同廚師反映下味道過咸。佢答我:泰式煮法係又咸又辣。聽完都呆左埋單時我忍唔住再同另一侍應反映多次個意粉真係好咸。今次既侍應認真處理問題,拎返碟菜入廚房比廚師試,試完出黎佢話:我地試過唔覺得咸,泰式煮法既味道較濃。可能你平時食慣淡味野,下次你落單時可以要求煮淡啲。佢都講到咁,即係唔會檢討啦最後,走既時候我腳踢到啲野,一望原來枱下有隻爛左一半既玻璃杯。我話比個侍應聽枱底有玻璃呀,佢乜都冇講,執左個爛玻璃杯就算數,連一句唔好意思都冇。試完呢一次,以後都唔敢再黎喇