2016-07-24 825 瀏覽
事源於有朋友介紹旺角區有一間特色的拉麵店,基前天是返half day, 一早11:48am左右就已經抵達此店,到步後才發現他們仍然未營業覺得有點失望。正想離開之際,被比店𥚃的女職員截停,還招呼我在入店。那位後生女對我說,多等10分鐘左右他們就會開門。之後送上餐牌,好讓我看開點什麼東西吃。就係咁嘅service, 未食已經就對此店印象很好。之後經女職員介紹下,我叫了牛舌牛尾湯拉麵。另外一客餃子跟可樂。大約12:08左右拉麵和餃子陸續送上。牛尾湯的味道很清甜,有一點像出面街的牛腩湯麵清湯底。牛舌亦超好味,我點的普通硬道拉麵亦彈口而又冇鹼水味。至於餃子就不過不失,但再飲埋支可樂或簡直係一流。open rice 睇食評就睇得多,今次是我第一次寫食。亦是專登為此小店的服務及質而支持吓。
2016-07-21