2016-03-03 759 瀏覽
今日早放學,行下行下就黎到將軍澳😝。入到黎商場,就見到有間賣~~生煎包~~既鋪頭。窗入邊有3個人不停甘搓麵糰,整包皮,見到甘樣,搞到我有有小小想試下! 好啦!就簡呢間啦 但系望下個餐牌,哇!甘貴既!身為學生黨既我平時食個lunch都系20文,呢度!唉超出我預算啦。但正當我想走既時候,咦!竟然比我見到學生餐個餐牌!哇!竟然37文!呢個價錢,我仲可以接受,於是就叫左個學生餐! 學生餐包括2個生煎包,1碗咖哩牛肉粉絲,1杯豆漿。 先講下個包,個包真系勁多汁,直情爆汁,一咬落去bill噻d汁出黎,可能我食法有d唔正宗,所以先爆噻d汁。總之一句講噻,勁狼狽!個包除左多汁之外,肉質都好軟滑,包皮都好薄,但系2個包,真系唔夠喉! 好喇!講完包,就講個粉絲。個粉絲第一啖吃落去完全冇咖哩味,系食果時你要比d想像力,想像你吃緊果個系咖哩湯既粉絲咯!d粉絲冇煮糊,都算ok啦。另外,個牛肉都煮得好軟,一咬就散,呢個系唯一一個最值得欣既地方! 最後就系杯豆漿,竟然有驚喜!距唔系出邊果d「溝水豆漿」,入口既感覺唔水,質感都幾厚,有少少奶既味道,但吾系好濃郁既豆漿味,但整體黎講,豆漿都有驚喜! 總括黎講,3
好啦!就簡呢間啦
但系望下個餐牌,哇!甘貴既!
身為學生黨既我平時食個lunch都系20文,呢度!唉
超出我預算啦
。但正當我想走既時候,咦!竟然比我見到學生餐個餐牌!

最後就系杯豆漿,
竟然有驚喜!

總括黎講,37文食到呢一餐我覺得都值既!
有機會,會再食!
學生餐
2016-03-03
學生餐
  • 學生餐,抵!
  • 上海生煎包