2022-08-27
我本身係超鍾意食魚🐟呢日就同朋友去 #漁師兄 試吓烤魚我哋就揀咗酸菜口味嘅烤海鱸魚✨鍾意佢夠肉厚同埋肉質嫩滑😍以我所知,餐廳只係會用新鮮活魚☝🏻所以每日嘅供貨數量都係售完即止,如果想食指定嘅魚就記得早啲去😆.呢度嘅烤魚真係貨真價實,可以睇到佢用料十足除咗主角烤海鱸魚,仲有唔同嘅輔菜包括有芹菜、金菇、蓮藕、大豆芽等全部都好吸到個烤魚湯底,超惹味😋試完啲配菜,到主角喇❤️輕輕一夾就夾到大大嚿魚肉😍海爐魚烤到外面有少少焦香味而入面肉質又保持到嫩滑,一啲都唔鞋口!.除咗烤魚,我同朋友仲叫咗啲風味串燒嚟試吓:☝🏻雞中翼外皮好脆卜卜,但係啲肉保留到肉質,而且調味適中,鹹鹹香香,如果隻雞翼大啲就perfect!☝🏻羊肉串羊肉味好濃,個人勁鍾意,而且呢串羊肉係有少少脂肪連住啲肉,所以有足夠油脂保存羊肉嘅嫩滑同肉汁☝🏻五花腩平時好少食啲咁唔健康嘅部位🤣但係串燒就唔同講法喇!因為肉同埋脂肪比例剛好,燒到連啲脂肪都好脆邊,唔會太重油膩感.飲品方面,我哋叫咗白桃乳酸同埋菠蘿綠茶,兩款都幾fresh,唔會太甜👍🏻下次冇咁熱氣再去,會想試埋麻辣口味同埋其他烤魚😍
呢日就同朋友去 #漁師兄 試吓烤魚
我哋就揀咗酸菜口味嘅烤海鱸魚✨
鍾意佢夠肉厚同埋肉質嫩滑😍
以我所知,餐廳只係會用新鮮活魚☝🏻
呢度嘅烤魚真係貨真價實,可以睇到佢用料十足
除咗主角烤海鱸魚,仲有唔同嘅輔菜
包括有芹菜、金菇、蓮藕、大豆芽等
全部都好吸到個烤魚湯底,超惹味😋
試完啲配菜,到主角喇❤️
輕輕一夾就夾到大大嚿魚肉😍
海爐魚烤到外面有少少焦香味
而入面肉質又保持到嫩滑,一啲都唔鞋口!
除咗烤魚,我同朋友仲叫咗啲風味
串燒嚟試吓:
☝🏻雞中翼
☝🏻羊肉串
☝🏻五花腩
下次冇咁熱氣再去,會想試埋麻辣口味同埋其他烤魚😍