2022-01-28
現在處於嚴格禁晚市堂食, 真係要買個靚外賣安慰下自己,放工你附近新開的漢堡包店吸引,趁這個機會試吓! 有成10多款漢堡包, 餡料好高質,不是快餐式漢堡▪️Seoul burger 新品推介,餐牌還沒有的韓式漢堡, 坦白講還是第一次嘗試這種配搭, 牛肉漢堡加泡菜估唔到出奇的好食! 酸辣泡菜好鬼惹味同開胃,漢堡不是現成凍肉,用新鮮勉之牛肉製作的肉餅,口感明顯比較軟熟多汁!▪️Bacon double cheese burger 但看名稱以為只是漢堡包夾兩片煙肉(仲諗咪好似早餐囉)原來係用豬腩肉製成的漢堡扒,油脂充分,咬落去又油花很香很香!有微微的辣味應該是混合了洋蔥,很滋味(亦很肥)的配搭(吃漢堡就不要計算卡路里了)▪️pop corn chicken 估唔到咁大盒,雞俾肉切粒粒夠晒夠晒易入口,肉質不錯,外皮也香脆。調味比較濃,在調味區加點黑椒和芥辣點着吃,配着凍飲真的可以自己吃光一盒▪️ Skinny fries 有粗薯幼薯選擇,唔太肚餓所以揀幼細版本。不過不失,覺得加點辣粉會再加啲分▪️iced mocha 喜出望外,通常快餐都配汽水。這個凍朱古力咖啡幾香濃,朱古力味也很突出,亦不是那種便宜朱古
▪️Seoul burger
▪️Bacon double cheese burger
(吃漢堡就不要計算卡路里了)
▪️pop corn chicken
▪️ Skinny fries
▪️iced mocha
喜出望外,通常快餐都配汽水。這個凍朱古力咖啡幾香濃,朱古力味也很突出,亦不是那種便宜朱古力醬混合的味道。個人挺推薦的!
(如果你晚上也能喝咖啡的話)