2021-08-31
食過幾次晚餐,第一次去鼎豐食午餐,話說上次去食晚餐見到佢貼咗午餐85折,好奇佢午餐有咩食嘅我就趁放假過去食返餐🤪午餐都算多選擇,有日替わりメニュー,有泰式船河,有中式蒸飯,完全唔貴,折咗包一杯嘢飲同一碗湯,都係$50 有找。飲品仲可以揀我最愛嘅泰式奶茶🥰🥰🥰每日轉嘅泰式粉麵飯都唔錯,不過星期日冇得食🥲中式蒸飯我就一般般,似住家餸,同埋因為係即叫即蒸,所以要等😅😅於是我叫咗船河,船河淨係湯底都有三、四個揀,餸又有勁多款,搞到我呢啲選擇困難症揀咗勁耐🤪其實想食傳統船河湯底,但又想飲冬蔭功湯,所以最後都係揀咗冬蔭功湯底😆平時就咁叫一個冬蔭功湯就貴,跟船河叫只要加$5 就有,我覺得好抵😋😋而且勁足料,有哂冬蔭功啲料喺入邊,有蕃茄同菇😋男朋友叫傳統船河湯,我試咗兩啖,入邊啲配料同我嗰啲完全唔同,佢有炸豬皮同金不換,大廚一啲都無hea 我哋🤣本身揀豬頸肉加魚片頭,但係唔知點解呢兩款餸冇得雙拼(可能魚片頭太貴🥲)於是男朋友好醒咁揀咗鴨肉拼豬頸肉,等我有得食😂佢哋嘅豬頸肉又係好好食,平時夜晚去食會叫佢嘅豬頸肉泰式沙律,午餐加$9就可以食埋,又係好抵嘅一個選擇😍😍😍另外仲可以加配泰式小食, 加10幾蚊就
飲品仲可以揀我最愛嘅泰式奶茶🥰🥰🥰
每日轉嘅泰式粉麵飯都唔錯,不過星期日冇得食🥲
而且勁足料,有哂冬蔭功啲料喺入邊,有蕃茄同菇😋
於是男朋友好醒咁揀咗鴨肉拼豬頸肉,等我有得食😂
另外仲可以加配泰式小食, 加10幾蚊就有,我哋一人加咗一個,今鋪肥硬☺️
重點係,以上嘅價錢係未折的😂😂
折實2個人食完勁多嘢之後先至百幾蚊,坐得舒服,服務又唔錯,絕對可以再encore 午餐😆