2012-11-08
今個星期一放假走去左水佬榮到食火鍋~事源有個朋友唔係好''好''火鍋食完都話正,於是同埋我家人同我一齊食~開頭係抱住半信半疑既心情去~但食完就知我朋友無放流料~堅係好食,尤其係花蛤鍋同D牛肉!!我地訂左位所以去到即刻有得坐啦^^一開始點野食我地就點左個花蛤鍋先,,,因為朋友非常推薦!..然後再點左個牛星拱照同個海底椰鍋....正到痺既花蛤鍋~~個名叫辣汁雜菌花蛤蟹鍋, 勁足料,勁多花蛤!!正~~佢仲有大中小辣俾你揀, 我地揀左中辣, 個湯底仲會愈煲愈鮮甜^^呢幅圖我係偷openrice既因為淨係顧住食,唔記得影相講到呢個牛星拱照, 真係無得輸, 佢有齊3種牛肉~有牛舌,牛仔肉粒同埋肥牛份量夠又好食既火鍋牛肉真係唔多, 呢個真係好食~個海底椰鍋都唔錯~湯底好甜夠哂滋補,,食唔到辣既朋友可以嗌呢個~end up 平均每樣野大概300蚊到,,但夠哂我地一家6口食~每人大概都係170蚊到!好過去食放題啦~總括而言,,呢間真係唔錯, 咁既價錢食到咁正又足料既火鍋...抵!因為我地有6個人所以仲可以開間房, 岩哂一大班人食飯~所以我一定會再去食過
我地訂左位所以去到即刻有得坐啦^^
份量夠又好食既火鍋牛肉真係唔多, 呢個真係好食~
因為我地有6個人所以仲可以開間房, 岩哂一大班人食飯~
所以我一定會再去食過