2019-11-14 310 瀏覽
跟住地圖搵食諗住支持下同路人,附近好多有色店都排哂長龍,咁行遠d試下呢間啦。上到去覺得有d焗,原來無開冷氣淨係開窗,呢兩晚天氣係涼左既,但未至於可以係室内食肆淨係靠單邊窗…加上每枱壺水係熱水…兩個人叫左3樣野青胡椒花甲煲$88毫無特别,雖叫煲但係碟上,黎到既時候只係微溫,我再說,毫無特别。泰皇雜綿湯金邊粉$68俾餐牌隻手指公騙了,首先湯底無味,餸就係半舊扎肉、幾舊分唔到係雞定豬既肉、魚蛋一粒、不明但難食丸一粒,總括而言,質素仲衰過街邊車仔麵。泰惑燒雞半隻$128最嬲亦係令我忍唔住單都未埋就要上黎打食評既一碟。一上枱碟雞甩皮甩骨斬得求其,目測完全唔似燒雞,加上成碟油…都照食啦,__完全係海南雞黎,拎去慶兩下交貨,成口油根本唔係燒雞。唔怪得叫泰惑燒雞,用海南雞黎扮真係好古惑。食完餐飯兩個人心情都不太好,我都明跟住地圖搵食係會食到不快經歷,我好想支持同路人,但同時亦想反映現實等店家改善,無錯一間食店既社會良心好緊要,但食物質素同樣緊要。希望店家改善後有機會會再黎,但若以今晚既質素,就不了。

兩個人叫左3樣野

青胡椒花甲煲$88

泰皇雜綿湯金邊粉$68

泰惑燒雞半隻$128
泰惑燒雞(佢話)

2019-10-30