2019-01-20 71 瀏覽
一路都被呢一間西班牙餐廳嘅甜品吸引,想來好耐,來尖沙咀行街終於可以試到!一坐低,相信唔少人都會比呢一包濕紙巾嚇到!前菜要左一份凍蜆,蜆肉頗為鮮甜,有啲青檸同有少少辣,感覺有啲似泰式嘅煮法。叫咗一份啤酒海鮮火鍋,有大蝦,蟹鉗,螺肉,蜆肉同帶子。海鮮材料都幾大隻。職員仲送上兩隻小酒杯,話可以用來飲啤酒湯底,將海鮮煮食之後再飲會更加鮮甜。旁邊有一種醬料係餐廳自家製,用士差拉醬,蒜蓉等合成,用嚟點海鮮幾鮮味。主角啤酒湯底終於到,用個茶煲來盛載幾得意。啤酒湯底都有兩款口味,有蕃茄湯底同埋辣湯底。我哋選擇咗蕃茄,食落有少少似龍蝦湯,相信湯底之前已經加入鮮蝦來煮。用來煮海鮮幾得意。海鮮食落有少少啤酒嘅麥香味,但又唔會令人醉。黑松露醬薯條炸得好香脆!松露醬好香!鮮果麻薯窩夫,主要都係朋友食,朋友覺得幾香脆,麻薯煙韌 !另外我選擇咗鮮果茶做飲品,有鮮果味幾香甜!正

一坐低,相信唔少人都會比呢一包濕紙巾嚇到!

叫咗一份啤酒海鮮火鍋,有大蝦,蟹鉗,螺肉,蜆肉同帶子。

海鮮材料都幾大隻。

主角啤酒湯底終於到,用個茶煲來盛載幾得意。

海鮮食落有少少啤酒嘅麥香味,但又唔會令人醉。

黑松露醬薯條炸得好香脆!松露醬好香!

鮮果麻薯窩夫,主要都係朋友食,朋友覺得幾香脆,麻薯煙韌 !

另外我選擇咗鮮果茶做飲品,有鮮果味幾香甜!正