2011-12-27 60 瀏覽
真的估不到第一次寫食評就要寫"差"的評語!食品不好還可以改!但店品不好,要改也難! -_-一間不知是否不老實或是太忙!忘記了要給客人真實價錢餐牌的食市"櫻之亭和風日本料理"深水埗福榮街114號地下!事因!同一款食物有三種價錢!門口餐牌$42入去坐低送上三張餐牌,有圖片嘅$45!無圖只有大量字嘅我無睇到,原來係左下角細細粒寫左$68!埋單時我才知!當然有問佢點解啦!佢話因依款食物係海鮮價所以會日日唔同!大家想知果款食物係咩嗎!蒲燒鰻魚四舊,壽司大小!我們的對話!我問:點解同有圖嘅餐牌價錢唔同!佢話:只係比圖我睇!我再問:點解圖係一條鰻魚,我得四件!佢答唔到!我又問:點解落單唔講佢:無言!向openrice再次確認之事實!"我可以向你們確認當日我進入該食市後,店員快速遞上三張紙式印刷菜單及一致兩張特價推介!但從沒有說明價錢有可變動!監於我們由門口的易拉架上看到的價錢與有圖有價錢的菜單只差數元,才不再細看有字冇圖的那份菜單!(ps我有相片做証!我會修改食評後再次提交)再者大家可以說他們是忙中有錯,但三个價錢在同一晚同一種食物上又可作可解.他們的解說是海鮮價所以會變,既然海鮮,點解不寫時價但我

真的估不到第一次寫食評就要寫"差"的評語!

食品不好還可以改!但店品不好,要改也難! -_-

向openrice再次確認之事實!
"我可以向你們確認當日我進入該食市後,店員快速遞上三張紙式印刷菜單及一致兩張特價推介!但從沒有說明價錢有可變動!監於我們由門口的易拉架上看到的價錢與有圖有價錢的菜單只差數元,才不再細看有字冇圖的那份菜單!(ps我有相片做証!我會修改食評後再次提交)再者大家可以說他們是忙中有錯,但三个價錢在同一晚同一種食物上又可作可解.他們的解說是海鮮價所以會變,既然海鮮,點解不寫時價但我叫的只是"蒲燒鰻魚"!"

服務水准:不用我多說大家在openrice食評中也可找到答案!但因應食評的格式我也要在這詳細說明一下!進入該食市前,門口有一位男侍應,用非常親切的態度,講解那樣著數那樣好食!可惜全店就只有那一位男孩子是如此買力!其它的女侍應只有行行走,沒有笑容!(需然我唔係買笑!但對食客而然親切的溪容係必要,我進入該店也是因為男孩子的親切笑容!)所以總結一下女服務生態度, 語氣真的不太好!絕對要改進!

環境:其實真係無咩好講!但要求到!對仔細說一下!地方不算太大,人多時會有迫的感覺!檯檯凳凳用木制的但有立立地嘅感覺,食具較舊!總結:還可以!一般日本餐廳格式!唔會有驚喜!

本次的食評我只想大家知道或讓該食市知道!明碼實價係"食市"嘅責任,而不是要消費者每樣都要查問!

一次不忠,百次不用!
海鮮價饅魚!價錢唔好計住!單指食物,買相,焦左!味道,一般現成貨!
差!青口,雪味太重,帶子,接近無味,整体評分:以煲類計,上枱時溫度不足,食味接近無味!
三文魚炒烏冬!食味還可以,但三文魚呢??
三文魚炒烏冬!食味還可以,但三文魚呢
可以說得上最正嘅,盛惠$52,居然平過碟"饅魚"!食味正常,有鮮味!再加自制醬汁,還可以呢!
題外話/補充資料: [b]黑名單!永不再試![/b]