2015-08-13
第一次寫食評^^ 決定寫呢間Hanspoon主要係因為佢既環境唔錯,所以印象都比較深刻平時食Lunch都比較少去食韓國野,可能成日認住韓國野比較貴之類啦....不過果日朋友話想食,咁就一於去金巴利街到睇下有咩好食!行勻一次金巴利街,其實間間既價錢都係咁上下,唔算好貴亦都唔使點等位最後揀左食Hanspoon係見佢裝修幾靚,坐得又舒服坐低冇耐就有waitress俾小菜同海帶湯,小菜既數量比其他試過既韓國餐廳少,不過就有得送湯.泡菜我鍾意辣d,佢既泡菜就偏酸,相反我覺得芽菜幾好食!!其實好多韓國餐廳都係請尼泊爾人或者其他南亞裔人做侍應,好多都好nice好似呢間既manager(?)就走埋黎介紹有咩好食,雖然廣東話唔係咁正不過都聽得明所以我就聽左佢講叫左個部隊鍋,價錢around $45個部隊鍋都幾大份,好飽肚材料有豆腐、午餐肉、泡菜,同埋韓國拉麪,幾啱我口味聽朋友講韓國既部隊鍋係會落埋茄汁豆,我自己本身麻麻地鍾意茄汁豆,不過如果唔係午餐肉,改做腸仔就更加好整體黎講環境真係唔錯,下次叫埋多d朋友去share埋d小食先
不過果日朋友話想食,咁就一於去金巴利街到睇下有咩好食!
最後揀左食Hanspoon係見佢裝修幾靚,坐得又舒服
泡菜我鍾意辣d,佢既泡菜就偏酸,相反我覺得芽菜幾好食!!
所以我就聽左佢講叫左個部隊鍋,價錢around $45
部隊鍋
材料有豆腐、午餐肉、泡菜,同埋韓國拉麪,幾啱我口味
聽朋友講韓國既部隊鍋係會落埋茄汁豆,