2022-12-21 12 瀏覽
平時都食開西式菜,不過呢次係頭一次食地中海菜,所以揀咗朋友介紹既。餐廳喺佐敦地鐵站出嚟行3分鐘左右就到,夠哂方便,同埋係上樓鋪,所以人流少D唔會咁嘈一上到嚟環境好大同埋舒服,而且啲枱凳都好闊落下,夠哂多人一齊坐,最特別係入面有個大酒櫃,放左好多唔同嘅酒,有紅有白,不過我唔識飲酒,所以都係影左算。推介:西班牙海鮮飯 $218即叫即焗既,上台時個仲出緊煙。 食落個飯底係risotto質米,即係硬硬地,幾有咬口,而D海鮮好新鮮,蝦肉好彈牙,另外仲有蜆,青口,章魚等等,蜆唔會太熟,入面有d 蜆汁喺面好鮮甜,其他海鮮都好大隻新鮮。燒烤黑豬排配松露醬烤南瓜蓉🎃 $168擺盤好有心機,焗到岩岩好個豬鞍,而且肉質好淋同埋入味,切開仲有d 肉汁流出嚟!!唔會覺得乾柴,另外仲有三塊伴碟嘅芝士焗薯仔🥔,薯仔厚薄岩岩好焗到超淋,咬一啖上面個芝士,仲有拉絲效果,咸咸既芝士加上本身有少少鹽味嘅薯仔片幾好食出色,南瓜蓉伴碟令成件事更開胃

推介:西班牙海鮮飯 $218

燒烤黑豬排配松露醬烤南瓜蓉🎃 $168