2016-10-06 229 瀏覽
今天去了一間印度餐館,嘗試一下印度風味,這間餐廳全部都係印度人,包括食客(都有一兩枱講廣東話)望完menu,點左三樣野,第一係印度煎餅叫左個原味,因為唔太肯定其他口味係咩,唔敢咁進取,口感似pancake不過薄d,配3款酸辣醬同辣豆湯(似食麥樂雞咁有唔同醬點),白色有薯仔同奶味,綠色就好重胡椒咪,紅色我覺得最好食,亦都係最多香料同最辣但最好食,配上呢個pancake,令你想不斷係咁食第二樣係佢地店員推介的印度拼盤,入面有湯,有醬,有配菜,不過menu同佢黎度係兩樣野,事後問番,原來佢地有些菜式係天天𣎴同,佢仲跟個飯,一個人食真係好飽。各種菜式味道特別,甜,酸,辣都有,有些個係乳酪來的,一起配薄餅同飯食,每款都落左𣎴同即香料,很特別。第三樣係咖喱薯仔椰菜花,呢款較貼近香港人口味, 又唔算太辣,𣎴錯!

望完menu,點左三樣野,
第一係印度煎餅