尋日先同朋友MSN 講開左新鋪,我今日已經去試左啦。呢間係da dolce 雪糕店響朗豪坊新開既Concept Store。話說我地搵唔到間鋪,我又完全唔識da dolce 點讀,無謂亂拼獻醜,於是我響info desk問:「唔該呢度係唔係開左間新雪糕鋪呀?周鈫錡0個間呢......」(周鈫錡係呢間野代言人)雖然咁問幾樣衰,但一野就俾我問到~ Great!聞說響意大利食完gelato ,番到香港會好忟,因為一定食唔番。唔洗去意大利,留響香港都feel 到呢句說話既真確性...... 我都係鐘意食番Haggen Dazs,同埋一隻$17 有2個大球既日本雪糕。依家呢度買左$33,係Tiramisu同芝士脆果味,我覺得都幾淡口,唔係咁0岩我。試未就試左開心果味同99% NOIR,淡口,無咩驚喜,可能係自己食開濃味既雪糕唔慣。下次都係過對面7仔買雪糕算,虛榮地試左一次,唔會再番兜。da dolce,你間野真係俾咁多錢轉Marketing Strategy 都無用。激死我~

雖然咁問幾樣衰,但一野就俾我問到~ Great!