2018-01-08 121 瀏覽
提早同屋企人做冬,今晚揀左係旺角打個邊爐,䁔笠笠☺️瓊華一向多選擇,趁我未到,佢哋已經揀好心水,見依間新開就決定試新野。我地入到去,真心有點驚喜呀~以為自己落左bar,餐廳個環境設計好特別同創新。有一個調酒嘅水吧~屋企人唔係好食得辣,所以試下個椰雞湯底。椰香味超重,個雞係即時煮10分鐘。飲頭啖湯,發現有冬蔭公味,確係有驚喜。我地叫左墨魚🦑滑、蝦🦐滑、唔同部位嘅牛同豬肉。魚滑蝦滑超彈牙同新鮮必食推介— 豬下青肉片同鮮牛冧肉,味道口感都好得呀!普通的蔬菜、菇類同芋絲加入個湯底,味道超入味同鮮甜!呢d時候,梗係飲番杯mocktail & cocktail啦~我媽叫左杯青頭仔,有青瓜、青檸、接骨花。清新之餘,非常可以解油膩。一路打住邊爐,一路飲,好解渴呀!下次揾埋一大班朋友可以再黎呀!!
提早同屋企人做冬,今晚揀左係旺角打個邊爐,䁔笠笠☺️

我地入到去,真心有點驚喜呀~

必食推介— 豬下青肉片同鮮牛冧肉,味道口感都好得呀!
普通的蔬菜、菇類同芋絲加入個湯底,味道超入味同鮮甜!

下次揾埋一大班朋友可以再黎呀!!
2017-12-21