2004-04-24 1 瀏覽
前兩晚同妹妹黎食飯,佢先黎攞位,我七點到出面已經有條小人龍啦食左我最愛既雪菜蝦仁拌麵,仍然好味,上海春卷今次油左少少,但都ok,蒸九菜餃既餡就味道唔錯,個皮就麻麻地,比較'削',呢度既煎餃會好味d. 妹妹等我既時候叫左杯竹蔗薏米水,我都飲左幾啖,意外地好好味,好清唔太甜,仲有我好喜歡既薏米,好有咬口本來已經夠飽,但妹妺話好想試下個芒果高力奶皇,六個賣$45,比一般豆沙餡既貴十幾蚊. 等左十零分鐘就到, 但味道就真係令人失望, 個奶皇餡好稀, 好似汁咁,一咬落去就飛濺出黎, 而且唔係好夠甜(我已經食得唔甜),又有陣假假地既芒果味(可能係芒果味essence),講真我就唔欣賞啦,都係試過就算侍應數目十分充足,服務ok,甚至有點過份殷勤,雖然把口話叫你慢慢食,但前後不下十次走黎幫你跟order及收碟等,難免令你感到有點pushy, 希望可以改善下啦~