2024-06-17
話說之前黎食過港式小食同甜品真係唔錯,今日早餐本身捻住食m記,捻起店員講過有早餐食就去睇睇。選擇都幾多,由幾十蚊既燒賣、魚蛋、腸粉、多士,到飽肚D既粉麵類套餐都有,價錢20幾到40幾蚊。最最吸引我既係開心果多士🫣,作為一個開心果控,無辦法唔試下😂開心果醬奶油脆多士配港式奶茶多士一上檯就睇得出有細心將多士烘到脆,薄薄地塗左一層開心果醬同撒上開心果。唔好睇開心果醬好似好薄,其實入口開心果味好夠,配上脆多士,好滿足,多士即使放左一陣凍左,都依然脆身。港式奶茶方面,我個人飲開重茶味厚奶既奶茶,呢款係薄身奶茶,飲落口感比較清爽,由於一開始加左糖,覺得甜左少少(飲開少糖-微糖),但係如果食一啖開心果多士一啖奶茶,好夾,味道剛剛好,而且會令到奶茶茶味更突出,奶茶係一個幾好既配搭。早餐都想食到開心果既朋友,推薦黎試試😋下次有機會想試埋沙茶封門柳湯一丁套餐同油炸鬼
開心果醬奶油脆多士配港式奶茶
下次有機會想試埋沙茶封門柳湯一丁套餐同油炸鬼