2019-08-18
🐷🐷🐷▪️打過咁多次邊爐,真係從來未試過要自己準備湯底🤔 今次特登黎試下牛陣依個新既冬陰公湯底。一黎到店員就比左個鑊我地,同一底底既食材。首先我地要用塊牛脂肪煎香左個底先,好似平時煎牛扒咁。然後將魷魚,蝦等等既食材煎熟。等到依啲食材都熟曬,就可以將本身已經熱好既冬陰公湯倒落去!即刻將澳洲肥牛倒曬落個湯到👀 冬陰公湯底味道幾濃郁,酸辣開胃,加埋青檸可以自己調配想要既口味。有時喺其他店食既湯底可能味道無咁重,主要靠自制醬汁添味。但依個湯底基本上可以完全唔需要醬汁🤔除左最主要既牛同豬之外,餐廳仲有得任食丸類。熟食方面有紅咖喱,咖喱味香濃撈飯食一流👀 不過我最鍾意嘅都係嗰度嘅蝦片!咁有蝦味嘅蝦片唔係到到都食到🤪Overall黎講呢個價錢可以食到咁既質素既bino,值得推介!〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️📍牛陣 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期3樓301-303舖
▪️
一黎到店員就比左個鑊我地,同一底底既食材。
📍牛陣 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期3樓301-303舖