2022-10-25 95 瀏覽
女人街兩旁全部都係唔同餐廳,今次比呢間門面大大隻「窮」字既cafe吸引到。Cafe純白色既裝修,打卡一流,樓高兩層,上面果層仲有榻榻米既area,同埋啲沙發位,都幾啱同朋友聚餐或者慶生。  1⃣️龍蝦蝦蝦多士($158) 好正啊呢個🤩兩片多士係完全比啲龍蝦肉遮蓋住。有好多粒小龍蝦,仲有啲龍蝦鉗肉,有兩種唔同既口感。龍蝦肉下面仲有滑蛋,然後最下面係多士,多士烘得邊邊係脆口既,而用既係有果仁既多士,overall好好食!而且伴碟有帶黑醋既沙律菜,同埋仲有薯條!薯條好好食好脆,仲灑上左味粉,就咁食都已經好正!  2⃣️蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉($128) 第一次食手捲粉,幾特別。質地煙煙韌韌,中間係通心既,啲明太子醬汁入曬啲通心位到,食落啖啖醬汁爆發~仲有啲蟹膏、三文魚籽,面頭仲有三大粒煎香既刺身帶子,食落更加鮮味。不過呢款會有少少膩口,建議同朋友分食。  3⃣️蟹肉明太子蛋餅($98)賣相好吸引~圓餅形,一刀切開係流心既蛋液,好正🤤仲有啲蟹肉絲係入面。  4⃣️不是飲品 凍檸茶($78) 好特別!係茶味既心太軟!好少見。紅茶味道心太軟配上檸檬味既雪葩,感覺真係好似凍檸茶咁,
  1⃣️龍蝦蝦蝦多士($158)

龍蝦蝦蝦多士
2⃣️蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉($128)

蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉
3⃣️蟹肉明太子蛋餅($98)
蟹肉明太子蛋餅
 4⃣️不是飲品 凍檸茶($78)

不是飲品凍檸茶
蟹膏三文魚子帶子明太子手捲粉