2017-08-23
黃埔地鐵站開通後,左右隔離多了好多食肆。在黃埔逛街後,走進民泰街,老公用Openrice 搜尋到呢間餐廳,裝修得好特別,所以想入去試吓fusion菜。係皓熱天氣行入餐廳,感覺冷風一陣一陣好舒服。坐落覺得有啲凍,所以拿出披肩披上,好快有位女侍應見到我用披肩,佢即刻熄咗右邊𠴱一部冷氣,該名女侍應就同我講:(小姐你係覺得凍嘅話,等我睇吓我幫你熄埋左邊𠴱一部冷氣。)好窩心的服務👍,我覺得這位個子不高的女孩,為人親切和藹,笑容燦爛,值得為了她而再來。我們叫了兩個前菜,番茄醬肉丸、煙三文魚脆多士,主菜係四川麻辣西班牙肉腸鮮蝦意及全隻燒春雞番茄醬肉丸,用新鮮番茄做的茄醬,鮮、香、甜,肉丸香滑,配合得很好,茄醬沒有搶到肉丸的香味,溫馨提示:肉丸係牛肉造。煙三文魚脆多士,完全見唔到番茄??,後來問該名女侍應,她説原來伴碟的mouuse醬是用三文魚和蕃茄加蛋白打混,嘩!份子料理😍😍😍四川麻辣西班牙肉腸鮮蝦意粉,表面有些芝士粉,香香辣辣,雖然係雪蝦但處理得好好,彈牙鮮甜(蝦味不是很濃,清清淡淡的蝦香),麻麻辣辣好似食緊四川菜,不過又有西班牙肉腸,好特別的fusion 菜。法國燒春雞,細細隻烤得好香,好有雞味
番茄醬肉丸
煙三文魚脆多士
四川麻辣西班牙肉腸鮮蝦意粉
四川麻辣西班牙肉腸鮮蝦意粉
法國燒春雞,細細隻烤得好香,好有雞味,雞皮仲好香。
慢烤法國燒春雞