2017-11-22 66 瀏覽
坑口村係我一個非將軍澳人黎講, 真係一個穩世美食天堂哦, 村內勁多食店, 而今日我去探完朋友之後, 就去左坑口村食日本野啦叫左個壽司盛-熊屋,有多款壽司, 個PRESENTATION 幾靚, 長條型的碟盛載住壽司, 用埋蝦頭作裝飾, 好似一隻龍船咁, 幾特別!牡丹蝦, 顏色鮮豔,味道香甜,好重膠質,爽口彈牙。三文魚腩, 魚腩位油脂好豐富,好肥美,入口好滑,新鮮。油甘魚, 油甘魚大大件,入口即溶, 厚切吞拿魚, 軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃帶子 味道鮮甜, 有海水味道左口魚邊,,魚肉結實,魚油滿滿,入口有好香的魚油香,上面重有少少柚子皮,食落油中帶點酸,口感平衡,清新油潤美味。海膽軍艦, 海膽令人著迷,鮮甜、細滑如奶油般的口感。要一口接一口,細細品嚐。八爪魚彈牙新鮮,口感嫩中帶脆,非常有嚼勁。鰻魚淋上醬汁的色澤光亮,入口紮實,不同於一般的軟爛三文魚子另外仲叫個雲丹盛滿杯,海膽牡丹蝦飯, 細細杯,海胆滿滿的中間放了一隻牡丹蝦,海膽沒有澀味,牡丹蝦很鮮甜好味,完全係日本直送味道!

三文魚腩, 魚腩位油脂好豐富,好肥美,入口好滑,新鮮。

油甘魚, 油甘魚大大件,入口即溶, 厚切

吞拿魚, 軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃
帶子 味道鮮甜, 有海水味道

八爪魚彈牙新鮮,口感嫩中帶脆,非常有嚼勁。
鰻魚淋上醬汁的色澤光亮,入口紮實,不同於一般的軟爛三文魚子