2024-02-21
上網見到片皮鴨做特價,加上又未入過科學園咪決定入去試下火爆安格斯牛柳條:火爆我諗應該係指碟食物上有d辣椒絲。牛柳條都幾大舊又厚切,唔孤寒,食落都幾有牛味,雖然碟野無汁,食落唔會太乾身,加上微辣,都幾好食。有幾個唔同既海鮮組合揀,我地叫左個B有薑蔥焗美國桶蠔:約有6隻~隻隻都幾大隻下,夠晒肥美,啖啖蠔肉,d蔥又夠惹味。蒜蓉銀絲蒸蘇格蘭蟶子:好香蒜蓉味,粉絲索晒d豉油同埋蒜蓉,堅好食。雖然唔係蟶子皇,唔係大大隻,食落都新鮮。清蒸老虎杉斑:約有一斤重,四個人食都可以。魚肉滑。京式片皮鴨:唔算好肥,多肉。配料平時都有既大蔥、青瓜仲有第一次見既哈蜜瓜條。一齊食,無咁肥膩。二就揀左七彩炒火鴨絲:呢個份量好足,七彩係指芹菜、紅蘿蔔、木耳,紅黃椒,食落幾惹味下。鴨肉絲好足,絕對無偷工減料,唔柴。另外叫左個老火湯,粉葛赤小豆煲豬骨:都唔錯足料,又無落味精,唔會淡如水。最後埋單仲送紅豆沙:夠晒熱,唔會過甜。🥢薈聚軒📍沙田白石角香港科學園科技大道西17號19W大樓1樓106-107號鋪
有幾個唔同既海鮮組合揀,我地叫左個B
清蒸老虎杉斑:約有一斤重,四個人食都可以。魚肉滑。
京式片皮鴨:唔算好肥,多肉。
最後埋單仲送紅豆沙:夠晒熱,唔會過甜。
🥢薈聚軒