2022-10-28 194 瀏覽
喜來稀肉 (尖沙咀)呢間舖頭開咗好多年但係都係第一次嚟試,係韓式燒肉鋪😍😍😍一入到去全部都係韓文歌,就算而家無去旅行都可以懷愐一下🥺🥺1. 韓式五花肉HKD 150 (份量150g) 份量對兩個女仔來講就叫做啱啱好啦, 如果同行有三至四個人就唔夠啦,😊肉質好新鮮!2. 參雞湯HKD 125 呢個價錢喺香港食到人參雞都算係好合理啦,原隻雞,入面有糯米飯嘅餡料,雖然人參味唔係好重,但燒肉嘅同時又有一啲湯水飲而且無過多嘅味精感,🤓係唔錯嘅選擇!3. 海鮮泡菜餅HKD 90 呢個份量真係好多食到好飽😎 每一塊海鮮煎餅都會有蠔係上面,香脆可口💓如果唔叫韓式拌飯,呢個可能食起上嚟輕盈啲!4. 飲品:柚子梳打/芒果梳打HKD 35非常之甜同埋有濃厚嘅柚子味😊性價比相當高!呢個環境好空曠,燒肉起上嚟成間餐廳嘅空氣都好流通, 食完之後個頭髮都冇特別感覺到好大浸燒肉味😂 令我好方便嘅係佢可以用QR code落單, 方便又快捷! 可能有朋友會問燒肉會點咩醬汁,有無配菜食,呢度每位加$28就會有放題任拎生菜泡菜伴菜同埋雪條,如果怕乾食燒肉嘅話, 加HKD28 用生菜加拌菜包住食,會更加好味😋#尖沙咀好西#尖
喜來稀肉 (尖沙咀)

呢間舖頭開咗好多年但係都係第一次嚟試,係韓式燒肉鋪😍😍😍

一入到去全部都係韓文歌,就算而家無去旅行都可以懷愐一下🥺🥺

令我好方便嘅係佢可以用QR code落單, 方便又快捷!

#尖沙咀好西#尖沙咀美食#尖沙咀韓國餐廳#尖沙咀韓國料理#尖沙咀韓國街#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger#hkfoodstagram#hkfoodlover#koreanfood#tsimshatsuifood#tsimshatsui#喜來稀肉